Odvolací súd potvrdil trest pre prezidenta Fenerbahce

NETKY.SK • 17 Január 2014, 18:33 • 2 min
Odvolací súd potvrdil trest pre prezidenta Fenerbahce

ISTANBUL - Turecký odvolací súd v piatok potvrdil rozsudok z júla 2012, ktorý poslal prezidenta futbalového klubu Fenerbahce Istanbul Aziza Yildirima do väzenia na šesť rokov a tri mesiace. Dôvodom trestu bolo ovplyvňovanie zápasov.

slovakia

left justify in out

Yildirim, ktorý odmieta akékoľvek obvinenia, môže podať ešte jedno záverečné odvolanie. Ak ale jeho trest súd opäť potvrdí, bude sa musieť vrátiť do väzenia a odstúpiť z postu šéfa Fenerbahce, informovala agentúra AP. Za mrežami už strávil rok, potom ho ale prepustili, čakajúc na verdikt v jeho odvolacom procese.

V súvislosti s kauzou s ovplyvňovaním zápasov Fenerbahce vylúčili z Európskej ligy i z kvalifikácie Ligy majstrov v ďalšej sezóne. Istanbulský klub bol zapletený do manipulovania výsledkov, za pomoci ktorých vyhral titul v domácej lige v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona