Odvolací súd odročil pojednávanie s Rezešovou kvôli jej zdravotnému stavu!

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 11:17 • 2 min
Odvolací súd odročil pojednávanie s Rezešovou kvôli jej zdravotnému stavu!

BUDAPEŠŤ - Na základe súdneho znaleckého posudku dnes druhostupňový odvolací súd v Budapešti hneď v úvode odročil pojednávanie so Slovenkou Evou Varholíkovou-Rezešovou na 22. mája. Dôvodom je zlý zdravotný stav obvinenej, ktorá sa preto na pojednávaní nemohla zúčastniť.

slovakia

left justify in out

Rezešová bola vlani neprávoplatne odsúdená na šesť rokov väzenia za to, že v roku 2012 spôsobila na maďarskej diaľnici M3 dopravnú nehodu so štyrmi obeťami na životoch. Prokuratúra sa proti vlaňajšiemu rozhodnutiu odvolala. Neskôr podala návrh, aby odvolací súd vrátil proces súdu prvého stupňa a aby sa pojednávanie začalo úplne od začiatku.

 

Predsedníčka senátu uviedla, že podľa lekárskeho posudku súčasný zdravotný stav Evy Rezešovej neumožňuje jej účasť na pojednávaní. Po dohode s jej obhajcom súd rozhodol, že pojednávanie odročí na 22. mája. Liečenie obvinenej vo väzenskej nemocnici totiž potrvá najmenej dva týždne.

 

Jej obhajca Péter Novák povedal po úvodnom zasadnutí súdu novinárom, že má vírusové ochorenie žalúdka.Bližšie o príznakoch ochorenia svojej klientky sa advokát nevedel vyjadriť, povedal iba toľko, že vzhľadom na to, že ide o nákazlivé ochorenie, sa pojednávania nemohla zúčastniť.  Novák potvrdil mediálne správy, že Rezešová veľmi schudla, čo je podľa jeho slov výsledkom najmä samotnej infekčnej choroby. Stopy na jej zdravotnom a psychickom stave ale zanecháva aj priebeh procesu a pobyt vo väzení, dodal obhajca, podľa ktorého znalecký posudok hovorí o tom, že o dva týždne by už mohla byť vyliečená. 

 

"Aj milionárka môže ochorieť," povedala predsedníčka senátu a vyzvala médiá, aby sa pri informovaní o tejto kauze vyhýbali dohadom a špekuláciám. Zdôraznila, že zdržiavanie procesu nie je v záujme obvinenej.

 

Hlavná prokuratúra Peštianskej župy v odôvodnení návrhu, ktorý bol podaný v marci, uvádza, že senát vedený sudkyňou Ágnes Fülöpovou vo viacerých bodoch rozhodol zle. Najviac pochybností vyjadrila prokuratúra v súvislosti s posudkami expertov, ktorí vyšetrovali príčinu a okolnosti nehody.

 

Obhajca Rezešovej sa proti verdiktu súdu na prvom stupni odvolal tiež a oznámil, že na druhom stupni sa bude usilovať o oslobodenie svojej mandantky spod obžaloby. 

 

Eva Varholíková-Rezešová sa 30. apríla sťažovala väzenskej stráži na silné bolesti brucha. Po tom, čo sa jej stav nezlepšil, hospitalizovali ju v budapeštianskej Nemocnici sv. Jána. O diagnóze pacientky neposkytli žiadne informácie, podľa bulvárneho denníka Blikk je však Košičanka v poslednom čase v zlom zdravotnom stave a veľmi schudla. 

 

img

 

Eva Varholíková-Rezešová, jazdiaca pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na miestne v ňom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

 

Obvinenú odsúdil Okresný súd v Gödöllö 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

 

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli späť do väzenia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies