Odvety interkontinentálnej baráže zrejme len formalitou

NETKY.SK • 19 November 2013, 11:27 • 2 min
Odvety interkontinentálnej baráže zrejme len formalitou

BRATISLAVA - Stredajšie odvety interkontinentálnej baráže o postup na budúcoročné futbalové majstrovstvá sveta do Brazílie zrejme budú už len formalitou pre favorizované tímy. Uruguaj totiž minulý týždeň zvíťazil v Jordánsku suverénne 5:0 a Mexiko doma zdolalo Nový Zéland 5:1.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobní svetoví šampióni Uruguajčania však nepodceňujú výrazný náskok z prvého merania síl a ich tréner Óscar Tabárez chce poslať na ihrisko najsilnejší možný výber vrátane smrtiaceho útočného dvojzáprahu Luis Suárez, Edinson Cavani. Semifinalistovi MS 2010 z Juhoafrickej republike reálne hrozilo, že sa nepredstaví ani v baráži aktuálneho kvalifikačného cyklu. Hráči Uruguaja to zvládli, v juhoamerickej časti kvalifikácie obsadili piate miesto a vyše dvojročnú cestu môžu úspešne zakončiť pred domácimi fanúšikmi. "Celá táto kvalifikácia je pre nás akási zvláštna. Zdá sa, že napokon predsa len oslávime postup, ale nepredbiehajme, čaká nás záverečný zápas. Musíme v ňom všetky veci urobiť správne," vyhlásil Tabárez. Uruguaj bojuje o majstrovstvá sveta po štvrtý raz v interkontinentálnom play-off. V rokoch 2002 a 2010 prešiel cez Austráliu, resp. Kostariku, v roku 2006 nestačil na "protinožcov". Jordánsko sa pokúša o premiérovú účasť na svetovom šampionáte. 

Novozélanďanom pomôže len malý zázrak, ak sa chcú predstaviť tretíkrát na záverečnom turnaji MS. Na svetovom šampionáte štartovali v roku 2010, keď boli súpermi Slovákov v základnej F-skupine. Ich vzájomný duel sa skončil remízou 1:1. Oceánska krajina si zahrala medzi svetovou elitou aj v roku 1982. Mexičania by v prípade neočakávaného neúspechu chýbali na MS prvýkrát po 24 rokoch. Naposledy neboli účastníkmi svetového šampionátu v roku 1990. Stredoameričania nemajú za sebou vydarenú základnú časť kvalifikácie, z desiatich súbojov vyhrali len dva a k tomu dosiahli päť nerozhodných výsledkov. V prvom barážovom stretnutí však jednoznačným spôsobom potvrdili úlohu favorita. Ich kouč Miguel Herrera dal dôveru v prvom dueli len hráčom z najvyššej domácej súťaže, do nominácie sa nezmestili najväčšie hviezdy tímu pôsobiace v Európe Javier Hernández (Manchester United), Andrés Guardado (FC Valencia) či Giovani dos Santos (FC Villarreal). Odveta vo Wellingtone je na programe o 7.00 h SEČ. "Pricestovali sme na Nový Zéland s ambíciou zvíťaziť. Vieme, že domáci na nás vybehnú a pokúsia sa streliť čo najskôr gól, aby trochu oživili nádej na postup. My však chceme hrať rovnako ofenzívne ako v prvom súboji," avizoval kormidelník Mexičanov, ktorý prebral národný výber len pred mesiacom a s vedením tamojšieho zväzu sa dohodol na dočasnej spolupráci. Po úspešnej interkontinentálnej baráži však zrejme predĺži zmluvu. 

Program stredajších odvetných zápasov interkontinentálnej baráže o postup na futbalové MS 2014 do Brazílie (časy sú SEČ): 
Nový Zéland - Mexiko - prvý zápas 1:5 (Wellington, 7.00) 
Uruguaj - Jordánsko - prvý zápas 5:0 (Montevideo, 24.00) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona