VIDEO Odvážny Švéd takto odvrátil útok obrovského medveďa!

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 19:00 • 2 min
VIDEO Odvážny Švéd takto odvrátil útok obrovského medveďa!

ŠTOKHOLM – Keď chodievate na túry do hôr, tak vám možno príde vhod táto rada zo Švédska, ktorá vám pomôže odvrátiť útok medveďa.

slovakia

left justify in out

Švéd Ralph Perrson sa so svojou ženou a psom prechádzal po lese, keď zrazu spozoroval, že pes šteká inak ako obvykle. V tom náhle vybehol z lesa obrovský medveď hnedý a zaútočil naňho.

Našťastie Perrson nestratil duchaprítomnosť,zostal stáť, zdvihol obe ruky a mocne zakričal. Vedel, že medvede majú z ľudí oveľa väčší strach, ako my z nich. Vystrašený medveď pred ním zmenil smer a vbehol späť do lesa.

 



Podobne ako medveď čierny v USA, aj euroázijský medveď hnedý sa ľuďom vyhýba a zaútočí len zriedkavo, keď je vyprovokovaný alebo ho človek vystraší, čo bol pravdepodobne aj tento prípad.

Odborníci odporúčajú používať túto taktiku pri stretoch s oboma druhmi medveďov, aby sme predišli ich útoku. Musíte roztiahnuť ruky čo najviac, aby ste vyzerali čo najväčší, hlasno zakričať a hlavne nikdy neutekať. Zároveň však upozorňujú, že keď v USA natrafíte na medvede grizly, tak by to nemuselo fungovať.

Počas minulého storočia boli vo Švédsku zaznamenané iba dva smrteľné útoky medveďa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies