Odtlačky Ronaldinhových chodidiel sú už v Sieni slávy na Maracane

NETKY.SK • 9 Január 2019, 13:09 • 2 min
Odtlačky Ronaldinhových chodidiel sú už v Sieni slávy na Maracane

RIO DE JANEIRO - Odtlačok chodidiel bývalého brazílskeho futbalistu Ronaldinha je od utorka v Sieni slávy na legendárnom štadióne Maracana v Riu de Janeiro. Držiteľ Zlatej lopty 2005 a majster sveta z roku 2002 sa tak pripojil k niekdajším slávnym rodákom ako Pelé či Zico.

slovakia

left justify in out

Ronaldinho bol neskutočne nadšený, že si ho v rodnej krajine prišlo na národný futbalový štadión pozrieť desaťtisíce ľudí.

 

"Je to jedna z najväčších trofejí v mojej kariére," citovala agentúra AFP Ronaldinha.

 

 

Ronaldinho, celým menom Ronaldo de Assis Moreira, alebo známy tiež pod prezývkou Ronaldinho Gaucho, začal svoju profesionálnu kariéru v brazílskom mužstve Grêmio, kde hral od roku 1998 do roku 2001. V júni 1999 debutoval v národnom mužstve a hneď strelil gól. V roku 2001 Ronaldinho podpísal päťročný kontrakt s francúzskym Paris Saint-Germain, po ktorom nasledovali dlhé ťahanice medzi klubmi o odstupnom. Grêmio nakoniec dostalo 4,5 miliónov USD.

V roku 2002 pomohol Ronaldinho Brazílii k zisku titulu majstrov sveta. Medzi jeho najznámejšie okamihy na záverečnom turnaji patrí 35 metrov dlhý lob, ktorým vo štvrťfinále prekonal anglického brankára Davida Seamana.

 

 

V lete roku 2003 dal Ronaldinho najavo, že chce Paris Saint-Germain opustiť, pretože sa nekvalifikovalo do európskych pohárov. Tak začala medzi elitnými klubmi bitka o budúcu hviezdu, ktorú nakoniec ponukou 27 miliónov eur vyhrala FC Barcelona a vyfúkla Ronaldinha favorizovanému Manchestru United.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤙🏾⚽️ @fcbarcelona

Príspevok, ktorý zdieľa Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho),

 

Okrem PSG a Barcelony hrával aj za ďalšieho európskeho giganta AC Miláno. Vysnívanú ligu majstrov sa mu však podarilo vyhrať iba s katalánskym veľkoklubom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congratulazioni per i tuoi 119 anni di passione e orgoglio @acmilan ! #ForzaMilan ⚫ 🔴

Príspevok, ktorý zdieľa Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona