Odtiene Afganistanu a vojenskej misie ISAF odkrýva výstava fotografií

NETKY.SK • 17 Január 2015, 15:49 • 2 min
Odtiene Afganistanu a vojenskej misie ISAF odkrýva výstava fotografií

BRATISLAVA - Priblížiť náročnosť a dôležitosť misie ISAF a tiež prínos Slovenska pri pomoci Afganistanu na jeho náročnej ceste k demokracii. Takéto posolstvo má putovná výstava fotografií, ktorú dnes slávnostne otvorili v jednom z bratislavských obchodných centier.

slovakia

left justify in out

Výstava má názov Odtiene Afganistanu: ISAF vojenským objektívom a prináša 50 autentických fotografií, ktorých autorom je nadporučík Peter Poldruhák, jeden z členov  slovenských mierových jednotiek v rámci operácie ISAF. Poldruhák ako člen poradenského tímu v rámci výcviku afganských národných bezpečnostných síl zachytil každodenné momenty výcviku. "Sú to časti príbehu našej misie, ktoré dokumentujú napríklad to, ako sme Afgancov učili strieľať z mínometov či z ostreľovacích pušiek, no na fotografiách je zachytený aj život obyvateľov krajiny, v ktorej sme pôsobili," uviedol pre TASR Poldruhák.
      

Prvý zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR generálporučík Peter Gajdoš pripomenul, že v rámci operácie ISAF pôsobilo v Afganistane 3727 slovenských vojakov, z toho 17 žien. "Aj táto výstava dokumentuje, že naši vojaci boli v tejto, ale aj v iných mierových misiách vzornými reprezentantmi ozbrojených síl i celého Slovenska," povedal Gajdoš.
      

Výstava Odtiene Afganistanu: ISAF vojenským objektívom sa okrem Bratislavy predstaví do konca apríla aj v ďalších slovenských mestách – v Nitre, Trenčíne, Žiline, Martine, Prešove i Michalovciach.
      

Dnešná výstava v Bratislave bola spojená s prezentáciou zložiek a činnosti OS SR. Okrem diskusie s priamymi účastníkmi afganskej misie mohli návštevníci obchodného centra vidieť ukážky výcviku čestnej stráže, vyskúšať si ovládanie robotov, ktoré pomáhajú pri odmíňovacích prácach, pozrieť si zblízka vojenskú techniku a stretnúť sa v rámci autogramiády aj so športovcami z Vojenského športového centra v Banskej Bystrici. Nechýbal ani bohatý sprievodný program pre deti a vojenský hudobný súbor, ktorý zahral okrem iného skladby Jamesa Blunta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies