Odsúdili veterinára za prečin ohrozenia pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 12 Január 2015, 18:06 • 2 min
Odsúdili veterinára za prečin ohrozenia pod vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA - Peňažný trest tisíc eur a zákaz šoférovania na dva roky za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 42-ročnému veterinárovi Jánovi O. z Hrochote.

slovakia

left justify in out

Ten vo februári minulého roku v Banskej Bystrici havaroval svojím autom, ale odmietol testy na alkohol, čo sa kvalifikuje ako jazda pod vplyvom alkoholu. Rozsudok nie je právoplatný, pretože veterinár sa voči nemu odvolal.


Prípad má zaujímavý priebeh, vrátane naháňačky obžalovaného policajtmi. Veterinár tvrdí, že večer 18. februára minulého roka vypil nejaký alkohol v krčme v Hrochoti. Potom požiadal synovca, aby ho zaviezol do Banskej Bystrice po lieky pre zvieratá, ktoré potreboval na druhý deň. V ambulancii našiel kolegu, s ktorým šli okolo polnoci do Podlavíc k súrnemu prípadu chorého zvieraťa. Odtiaľ sa vracali o tretej nad ránom do bydliska kolegu, pričom synovec na mokrej vozovke dostal šmyk a havarovali tak, že vozidlo Toyota Hilux sa stalo nepojazdné. Kým synovec s veterinárovým kolegom údajne šli po náhradné vozidlo, obžalovaný sa vrátil do auta, aby si zobral doklady a iné veci. Na príchod policajnej hliadky reagoval útekom z miesta nehody. Chytili ho na brehu Hrona a nevedel povedať, kto šoféroval, prečo ušiel z miesta. Odmietol tiež dychový test na požitie alkoholu, neskôr aj odber krvi. 


V prospech veterinára vypovedal jeho kolega a synovec. Proti nemu svedčili príslušníci policajnej hliadky. Uviedli, že videli jazdiť auto okolo starej budovy Tesca po Jilemnického ulici. Keď prišli k nemu, bolo havarované, pretože narazilo do ochranného múrika obchodného centra Jopa. Obžalovaný z miesta ušiel a chytili ho až na brehu Hrona. Tvrdil, že v aute boli ďalší ľudia a on nešoféroval. Aj preto odmietol skúšky na alkohol. 


Súd jeho tvrdeniam i kolegu veterinára a synovca neuveril. Okrem iného za nepravdepodobné označil správanie sa veterinárovho kolegu a synovca, ktorí z miesta nehody odišli a o vec sa nezaujímali ani na druhý deň. Údajne nemali mobily. Za dôveryhodnejšie označil sudca tvrdenia policajtov, i keď ani ich výpovede neboli vo všetkom jednoznačné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies