Odsúdili muža, ktorý do Dánska prepašoval 74 ľudí

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 07:24 • 2 min
Odsúdili muža, ktorý do Dánska prepašoval 74 ľudí

KODAŇ - Dánsky súd udelil v stredu trest odňatia slobody vo výške troch rokov a troch mesiacov mužovi, ktorý do tejto škandinávskej krajiny prepašoval 74 ľudí. Informovala o tom tamojšia polícia, citovala ju agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný 49-ročný muž obvinenia odmietol a vypýtal si čas na rozmyslenie, počas ktorého chce zvážiť, či sa voči rozsudku odvolá.

 

Odsúdeného zadržali vlani v marci na dánsko-nemeckej hranici v regióne južný Jutland pri pokuse previezť palestínskeho muža do Dánska, píše sa vo vyhlásení polície.

Prokurátorka Kristine Dippel Andersenová rozhodnutie súdu privítala a uviedla, že ide o výsledok dobrej spolupráce medzi dánskou a nemeckou políciou. "Prípad má korene v Nemecku, kde si trest odpykávajú dvaja muži," povedala pre dánsku televíziu DR.

 

Nemecká polícia kontaktovala dánskych kolegov v súvislosti vyšetrovaním väčšej siete pašerákov s prepojením na Taliansko. Prevádzači boli aktívni medzi aprílom 2014 a marcom 2015.

 

Pašovanie bolo podľa verdiktu okresného súdu v Sonderborgu systematické a organizované. Policajti pri vyšetrovaní zhabali 42.000 dánskych korún v hotovosti a tiež pasy, doklady totožnosti i ďalšie dokumenty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona