Odsúdili kamarátov za krádež náradia

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:51 • 2 min
Odsúdili kamarátov za krádež náradia

BANSKÁ BYSTRICA – Po dva mesiace odňatia slobody podmienečne za krádež elektrického náradia za takmer deväťsto eur uložil dnes samosudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 20-ročnému Milanovi Berkymu a jeho o dva roky staršiemu komplicovi Alexandrovi Gavrunovi z tohto mesta. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i obžalovaní sa voči nemu neodvolali.

slovakia

left justify in out

Berky bol krátko zamestnaný v banskobystrickej spoločnosti Alfa Bio. Počas nočnej služby koncom marca 2016 „pozval“ na návštevu firmy kamaráta Gavruna. Ukázal mu aj firemnú dielňu údržby, od ktorej mal kľúče. Obom sa zapáčilo jej vybavenie a tak zbalili rôzne elektrické náradie, ako priamočiaru pílu, skrutkovač, rozbrusovačku a iné. Gavrun s náradím v hodnote 898 eur odišiel a predal ho.


Spolupáchateľov prezradil firemný kamerový záznam. Berky ako zamestnanec v Alfa Bio skončil a prokurátor ho s Gavrunom obvinil z prečinu krádeže. Na súde obaja vinu priznali a konanie oľutovali. Uviedli, že z vyčíslenej škody tristo eur už zaplatili a zvyšok sa budú usilovať čo najskôr nahradiť. Nízky trest dostali vzhľadom na priznanie a dovtedajšiu beztrestnosť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies