Odsúdili ho za drogy, odvolal sa, súd mu vyhovel

NETKY.SK • 8 Október 2015, 15:19 • 2 min
Odsúdili ho za drogy, odvolal sa, súd mu vyhovel

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes vyhovel odvolaniu Banskobystričana Romana G. a jeho vec vrátil prvostupňovému súdu na doplnenie dokazovania.

slovakia

left justify in out

Romana G. za držanie pervitínu odsúdil Okresný súd v Banskej Bystrici na desať rokov odňatia slobody nepodmienečne, ale obžalovaný sa odvolal a odvolací senát mu vyhovel.


Roman G. vo februári kúpil na Javorníckej ulici v Banskej Bystrici dve zatavené striekačky s pervitínom. Obsah jednej užil cestou autom na parkovisko na Magurskej ulici. Druhú striekačku v okamihu policajného zásahu vyhodil cez okno vozidla. Striekačka podľa policajnej expertízy obsahovala najmenej štrnásť obvykle jednorazových dávok. Roman G. tým spáchal obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby, prechovávania a predaja omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov. Okrem trestu odňatia slobody uložil súd Romanovi G. aj povinnosť absolvovať ochranné protitoxikomanické liečenie ústavnou formou.


Obžalovaný držanie drogy priznal, ale namietal množstvo. Podľa neho išlo o jednorazovú dávku pervitínu, za ktorú je nižší trest ako za najmenej štrnásť jednorazových dávok. Prvostupňový súd sa bude musieť po vrátení veci nanovo zaoberať otázkou počtu dávok pri zaistenej droge.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona