Odsúdili Dagmar, mala zorganizovať zmiznutie Matoviča

NETKY.SK • 10 Január 2017, 12:45 • 2 min
Odsúdili Dagmar, mala zorganizovať zmiznutie Matoviča

TRNAVA – Na tri roky väzenia odsúdil dnes Okresný súd v Trnave Dagmar Pozdechovú, ktorá ešte v roku 2005 v Trnave spolu s Igorom Heregom zosnovala a riadila únos trnavského podnikateľa Ladislava Matoviča.

slovakia

left justify in out

Súd jej uložil najnižší možný trest po tom, ako obžalovaná priznala svoju vinu. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátorka sa proti nemu odvolala. V súčasnosti si 47-ročná Dagmar P. odpykáva dlhoročný trest odňatia slobody, ktorý jej za vydieranie českých podnikateľov uložili súdy v Českej republike. Na pojednávanie ju priviedli kukláči, ruky mala putami spojené s vozíkom, ktorým si pomáhala pri chôdzi. Obhajoba žiadala pre obžalovanú čo najmiernejší trest aj s prihliadnutím na jej zdravotný stav.

 

Podnikateľa Matoviča uniesli z jeho reštaurácie Stará pošta v Trnave v auguste 2005 muži prezlečení za policajtov, ktorí ho naložili do dodávky s ukradnutými evidenčnými číslami. Podľa obžaloby si ich objednala a riadila Dagmar P. spoločne s Igorom Heregom. Ten dostal za spoluúčasť na vydieraní a pozbavení osobnej slobody tiež trojročný trest odňatia slobody, ktorý si aj odsedel. Matovič bol od svojho zmiznutia nezvestný, pred dvoma rokmi ho Okresný súd v Trnave na návrh syna Tomáša vyhlásil za mŕtveho. Po podnikateľovi, ktorý bol médiami označovaný aj za šéfa trnavskej mafie, zostal majetok v hodnote niekoľkých miliónov eur.

 

Podľa polície dodávka so spútaným Matovičom krátko po únose smerovala najskôr do domu podnikateľky Dagmar P. v Hrnčiarovciach nad Parnou. Odtiaľ ho po krátkom čase previezli do prenajatej chaty v obci Buková v okrese Trnava. Kriminalisti našli na mieste koberec a lepiacu pásku s Matovičovými slinami. Napriek rozsiahlemu policajnému pátraniu v Malých Karpatoch, vrátane vodných nádrží, sa jeho telo nikdy nenašlo.

 

Dagmar P. v Českej republike za vydieranie podnikateľov a lúpeže v štádiu pokusu odsúdili na trest odňatia slobody v trvaní 11,5 roka. Pôvodne si nepodmienečný trest odpykávala v českom väzení, v súčasnosti si trest vykonáva na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies