Odsúdili Černákovho komplica Jána Kána. Vraždili na objednávku

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 15:25 • 2 min
Odsúdili Černákovho komplica Jána Kána. Vraždili na objednávku

BANSKÁ BYSTRICA - K vražde bohatého Poliaka Szymaneka došlo na jeseň v roku 1997 pri chate za obcou Polomka v okrese Brezno po tom, ako prezradili lokalitu, kde ho zadržiavali. Podľa obžaloby odsúdený Mikuláš Černák mu mal jedenkrát streliť z pištole do úst a následne Ján Kán z tej istej pištole do oblasti hrudníka. Údajne išlo o objednávku ľudí z Poľska a cieľom bolo výkupné.

slovakia

left justify in out

Okresný súd (OS) v Banskej Bystrici vo štvrtok opätovne odsúdil podnikateľa Jána Kána v prípade starej vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Dostal trest odňatia slobody vo výmere 10 rokov. OS sa kauzou musel zaoberať, pretože krajský súd (KS) v roku 2021 zrušil rozsudok a vec vrátil, aby ju v potrebnom rozsahu znovu prejednal a rozhodol. Rozsudok nie je právoplatný.

 

img

 

Oboch OS v roku 2019 uznal vinných. U Černáka upustil od uloženia súhrnného trestu, pretože mal za to, že výnimočný trest odňatia slobody na doživotie, ktorý si odpykáva, je dostatočný. Kán dostal vtedy 8 rokov. Obaja sa odvolali.

 

img

 

KS v Banskej Bystrici odvolanie obžalovaného Černáka zamietol a potvrdil rozhodnutie okresného súdu. V prípade Jána Kána verdikt týkajúci sa viny a trestu zrušil a vec vrátil. Dospel k záveru, že prvostupňový súd nesprávne vyhodnotil časť vykonaných dôkazov a v tejto súvislosti bolo potrebné vykonať ďalšie v zmysle záverov odvolacieho súdu.

 

Prečítajte si tiež: NAKA obvinila bývalého ministra spravodlivosti!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies