Odsúdený za drogy s plačom ďakoval za miernejší trest

NETKY.SK • 17 August 2016, 16:52 • 2 min
Odsúdený za drogy s plačom ďakoval za miernejší trest

BANSKÁ BYSTRICA – S plačom ďakoval odvolaciemu senátu Krajského súdu v Banskej Bystrici 56-ročný Ľudovít Lipták, rodený Róth z Rimavskej Soboty za zmiernenie trestu z trinásť na tri roky odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Prvostupňový súd ho uznal za vinného za drogový zločin, ale na návrh obhajoby odvolací senát prekvalifikoval Liptákovo konanie na prečin a tým mohol uložiť miernejší trest.


Lipták v januári tohto roku pri Kauflande v Rimavskej Sobote kúpil za 40 eur dve dávky pervitínu. Vzápätí ho policajti zadržali a tvrdil im, že to kúpil pre družku Eriku a myslel si, že mu to pomôže. Toto zopakoval i pred sudcom, ktorý ho bral do väzby. Preto ho stíhali nielen za držanie, ale i za distribúciu drog, teda podľa prísnejšej kvalifikácie.

 

Na pojednávaní pred senátom Okresného súdu v Rimavskej Sobote však povedal, že pervitin bol iba pre jeho potrebu, čo potvrdila i družka Erika. Napriek tomu ho prvostupňový súd uznal za vinného z obzvlášť závažného drogového zločinu a vymeral mu nepodmienečný trest trinásť rokov. Zohľadnil aj skutočnosť, že Lipták už bol za drogy trestaný.


Voči verdiktu sa Lipták odvolal s tým, že pervitin kúpil iba pre seba a nie pre družku. Požadoval prekvalifikovať konanie a zmierniť trest. Poukázal i na to, že spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasňovaní najmä drogovej trestnej činnosti.


Odvolací súd mu vyhovel a prvostupňový trest zmiernil z trinásť na tri roky. Preukázalo sa, že Liptáka odsúdili iba na základe jeho vyjadrenia v prípravnom konaní. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies