Odsúdený pedofil Dutroux chce svojim obetiam napísať list

NETKY.SK • 23 August 2018, 06:00 • 2 min
Odsúdený pedofil Dutroux chce svojim obetiam napísať list

BRUSEL - Na doživotie odsúdený belgický pedofil a vrah Marc Dutroux má v úmysle prostredníctvom listu osloviť svoje obete a ich rodiny a požiadať ich o zhovievavosť. Pre tlačovú agentúru DPA to v stredu potvrdil jeho advokát Bruno Dayez.

slovakia

left justify in out

Dayez spresnil, že v mene svojho klienta pošle budúci týždeň list obetiam, ako aj rodičom obetí, ktoré Dutrouxov únos neprežili. Dodal, že Dutroux "nechce (s rodinami) vojnu". Jeho rozhodnutie okomentoval ako "gesto uzmierenia a krok k otvorenosti".

 

Dayez viedol kampaň za prepustenie svojho klienta. Argumentoval, že hoci Dutroux nesie plnú zodpovednosť za ohavné činy, ktoré spáchal, nie je za ne zodpovedný len výlučne on.

 

Dutrouxa, ktorý má teraz 61 rokov, zadržali 13. augusta 1996. V roku 2004 bol súdom uznaný za vinného z únosu a znásilnenia šiestich dievčat a za smrť štyroch z nich. Odsúdili ho na doživotie bez možnosti predčasného prepustenia na slobodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies