Odsúdený lobista Janoušek sa môže liečiť po operácii hlavy až jeden rok

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 10:20 • 2 min
Odsúdený lobista Janoušek sa môže liečiť po operácii hlavy až jeden rok

PRAHA - Vplyvný pražský lobista Roman Janoušek má po operácii hlavy, ktorej sa podrobil 27. februára, vážne zdravotné problémy. Súd mu preto výkon trestu 4,5 roka väzenia za zrazenie a vážne zranenie ženy v podnapitom stave prerušil až do 9. mája.

slovakia

left justify in out

Zdravotnícka služba Väzenskej služby ČR totiž nedisponuje zariadením, ktoré by bolo schopné poskytnúť odsúdenému potrebnú starostlivosť, informoval dnes internetový server Lidovky.cz s odvolaním sa na uznesenie súdu. Po vyriešení chirurgických komplikácií vrátane krvácania do mozgu a opakovaného zákroku zostáva podľa neho prognóza vývoja zdravotného stavu odsúdeného z neurochirurgického i neurologického hľadiska neistá. Nemožno vylúčiť vznik ďalších komplikácií, a to i v dlhodobom horizonte.

 

Liečba môže v Janouškovom prípade trvať najmenej tri mesiace, podľa znalca však skôr šesť až 12 mesiacov.

Janouška prepustili z väzenského zariadenia v Brne, odkiaľ ho na dva mesiace po troch neúspešných žiadostiach prepustil jeho riaditeľ Dušan Gáč.

 

Lekári lobistovi predpísali antiepileptiká a odporučili mu pobyt na neurologickom oddelení, ktoré má skúsenosti s pooperačnými neurochirurgickými stavmi či stavmi po opakovaných krvácaniach do priestorov okolo mozgu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona