Odsúdený lekár Barták plánoval z väzenia vraždy, tvrdí polícia

NETKY.SK • 25 November 2013, 11:03 • 2 min
Odsúdený lekár Barták plánoval z väzenia vraždy, tvrdí polícia

PRAHA - Odsúdený lekár Jaroslav Barták, ktorý si v Českej republike odpykáva 14-ročný trest za znásilňovanie a vydieranie svojich desiatich asistentiek, plánoval z väzenia vraždy. Informoval o tom dnes spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií českého denníka Právo mal byť medzi obeťami bývalý šéf vojenskej tajnej služby Andor Šándor alebo pražský advokát Oldřich Choděra.

Žalobca Radim Kadlček z libereckej pobočky ústeckého krajského štátneho zastupiteľstva potvrdil, že v priebehu minulého týždňa bolo začaté trestné stíhanie 55-ročného muža pre zločin vraždy v štádiu prípravy. Dodal, že obete mali byť tri.

Páchateľovi v prípade usvedčenia hrozí až výnimočný trest, teda doživotie. Treťou obeťou mal byť pravoslávny kňaz Eugen Freimann z mesta Teplice v Ústeckom kraji.

Odvolací súd v júni potvrdil Jaroslavovi Bartákovi trest 14 rokov väzenia za zneužívanie a znásilňovanie asistentiek. Poškodeným ženám musí tiež nahradiť vzniknutú ujmu. Sudcovia zamietli všetky jeho odvolania. Barták opakoval, že je nevinný. Barták sa pred súdom sťažoval, že Choděra, Šándor a Freimann zorganizovali "sprisahanie", ktoré malo podľa neho jeden cieľ - odstrániť ho z vedenia pražského Levieho klubu.

Na Bartákov prípad upozornil v auguste 2011 ako prvý denník MF DNES, keď zverejnil príbeh vtedajšej lekárovej asistentky Lucie. Tá opísala, čo sa dialo na pracovnej ceste na Filipíny - Barták ju tam údajne brutálne bil a sexuálne napádal. Navyše jej vzal cestovný pas. Vtedy 22-ročnú mladú ženu zachránil až český veľvyslanec v Manile Josef Rychtar.

Polícia zatkla Bartáka - spolumajiteľa pražskej Polikliniky Modřany - na letisku v Prahe po prílete z rodinnej dovolenky v Turecku. Súd ho následne poslal do väzby, kde lekár strávil takmer rok a pol, pripomenul web Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies