Odsúdený futbalista Evans bojuje o revíziu rozsudku

NETKY.SK • 15 September 2015, 21:33 • 2 min
Odsúdený futbalista Evans bojuje o revíziu rozsudku

LONDÝN - Bývalý waleský futbalista Ched Evans, ktorého odsúdili za znásilnenie, bojuje o očistenie svojho mena aj po prepustení z väzenia.

slovakia

left justify in out

Špeciálna komisia po preskúmaní nových dôkazov posunula jeho prípad Odvolaciemu súdu napriek tomu, že v minulosti Evansovu žiadosť zamietli traja sudcovia. Niekdajší hráč Sheffieldu United či Manchestru City dostal v apríli 2012 trest päť rokov odňatia slobody za to, že v severowaleskom hoteli znásilnil 19-ročnú ženu. Rodák zo St. Asaphu sa síce ospravedlnil za následky svojho činu, no nikdy nepriznal, že by sa dopustil protiprávneho konania.

 

Evans sa snažil po svojom podmienečnom prepustení v októbri 2014 oživiť svoju futbalovú kariéru v anglických druholigových kluboch Sheffield United a Oldham Athletic, no v oboch prípadoch musel mužstvá opustiť po protestoch fanúšikov. Evans počas kariéry nastúpil na 167 stretnutí, v ktorých dosiahol 59 presných zásahov. V trinástich zápasoch dokonca reprezentoval rodnú krajinu a dal jeden gól. Informácie zverejnila na svojom webe britská BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies