Odsúdený doktor smrti je podozrivý z vraždy vyše 80 ďalších pacientov

NETKY.SK • 28 August 2017, 12:28 • 2 min
Odsúdený doktor smrti je podozrivý z vraždy vyše 80 ďalších pacientov

BERLÍN - Nemecké úrady sú presvedčené, že ošetrovateľ Niels Högel, ktorého odsúdili za vraždy pacientov predávkovaním liekmi na srdce, zabil najmenej 84 ľudí. Informovali o tom dnes vyšetrovatelia.

slovakia

left justify in out

Högela odsúdili v roku 2015 za dve vraždy a dva pokusy o vraždu na klinike v meste Delmenhorst na severozápade krajiny. Avšak prokurátori dlho tvrdili, že ošetrovateľ zabil viac ľudí, a vlani stanovili ich počet na 43.

 

Zločiny vyšli najavo po tom, čo Högela odsúdili za pokus o vraždu v inom prípade. Úrady následne preverili stovky úmrtí, pričom počas vyšetrovania exhumovali telá bývalých pacientov v Delmenhorste a neďalekom meste Oldenburg.

 

Policajný šéf v Oldenburgu Johann Kühme dnes vyhlásil, že úrady teraz aj vďaka exhumáciám získali dôkazy o 84 vraždách. Kühme dodal, že počet vrážd je pravdepodobne ešte vyšší, pretože niektoré obete boli spopolnené.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona