Odsúdený Berlusconi si chce odpykať trest sociálnou prácou

NETKY.SK • 11 Október 2013, 15:57 • 2 min
Odsúdený Berlusconi si chce odpykať trest sociálnou prácou

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi, ktorého právoplatne odsúdili za daňový podvod, si chce odpykať trest sociálnou prácou.

slovakia

left justify in out

Právnici 77-ročného expremiéra o to dnes oficiálne požiadali na prokuratúre v Miláne. Po rozsudku v procese súvisiacom s mediálnym impériom Mediaset sa mal Berlusconi do polovice októbra rozhodnúť, či si znížený ročný trest odpyká v domácom väzení alebo bude robiť sociálnu prácu. Sociálna práca namiesto domáceho väzenia má podľa médií pre Berlusconiho výhodu: môže rátať so skrátením trestu a menej prísnymi pravidlami. O jeho žiadosti sa rozhodne v zložitom konaní, ktoré môže trvať niekoľko mesiacov. Pre vysoký vek však Berlusconi aspoň nemusel do väzenia.

Berlusconimu hrozia vzhľadom na rozsudok aj politické následky. Imunitný výbor talianskeho Senátu odporučil jeho vylúčenie z hornej komory parlamentu, pretože právoplatne odsúdený poslanec musí podľa zákona odovzdať mandát. Definitívne rozhodnutie celého Senátu o Berlusconiho budúcnosti ešte nepadlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona