Odsúdenému bývalému panamskému diktátorovi Noriegovi odstránili z mozgu nádor

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 08:27 • 2 min
Odsúdenému bývalému panamskému diktátorovi Noriegovi odstránili z mozgu nádor

PANAMA - Bývalý panamský diktátor Manuel Noriega absolvoval dnes niekoľkohodinovú náročnú operáciu, pri ktorej mu lekári vo verejnej nemocnici odstránili z mozgu nezhubný nádor. Agentúru Reuters o tom informoval jeho obhajca Ezra Ángel.

slovakia

left justify in out

"Operácia bola úspešná. Je na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde sa zotavuje," povedal.

 

Noriegu, ktorý vládol v rokoch 1983-1989, prepustili v januári z väzenia prvýkrát po 30 rokoch, aby sa mohol podrobiť lekárskemu zákroku. Súdne orgány povolili 83-ročnému Noriegovi zostať z tohto dôvodu až do 28. apríla v domácom väzení, načo majú rozhodnúť, či je zdravotne spôsobilý vrátiť sa do väzenského zariadenia.

 

Noriega si odpykáva 60-ročný trest za rozličné zločiny vrátane vraždy odvtedy, ako ho Francúzsko v roku 2011 vydalo do vlasti. V Paname tento samozvaný diktátor vládol od roku 1983 do americkej invázie v roku 1989, ktorá ho zbavila moci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies