Odsúdenca na smrť oslobodili v Alabame po 30 rokoch

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 18:45 • 2 min
Odsúdenca na smrť oslobodili v Alabame po 30 rokoch

WASHINGTON - Muž, ktorý strávil v alabamskom väzení v USA 30 rokov čakaním na výkon trestu smrti, dokázal po dlhoročných súdnych peripetiách svoju nevinu. Dnes prepustia 58-ročného Raya Hintona na slobodu, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jeho právny zástupca Bryan Stevenson povedal, že Hinton sa rozplakal, keď sa dozvedel, že bude konečne prepustený na slobodu.

 

Hintona odsúdili v roku 1985 na smrť za vraždu dvoch manažérov reštaurácie s rýchlym občerstvením. Podľa vyjadrenia prokuratúry však moderné forenzné metódy nedokázali, že by náboje, ktoré ich zabili, pochádzali z Hintonovho revolveru. Náboje boli jediným dôkazom, ktorý Hintona s vraždami spájal.

 

Najvyšší súd USA vlani rozhodol, že Hinton mal nedostatočnú obhajobu a vrátil prípad nazad s tým, že súd treba zopakovať. Prokuratúra sa následne na základe testov nábojov rozhodla od obžaloby odstúpiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies