Odstúpil rakúsky vicekancelár a minister financií Michael Spindelegger

NETKY.SK • 26 August 2014, 10:05 • 2 min
Odstúpil rakúsky vicekancelár a minister financií Michael Spindelegger

VIEDEŇ - Michael Spindelegger oznámil dnes svoje odstúpenie z postov rakúskeho vicekancelára, ministra financií a predsedu konzervatívnej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP). Informovala dnes o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Kritika z kruhov strany ÖVP na adresu Spindeleggera bola v uplynulých týždňoch čoraz hlasnejšia. Sťažnosti odzneli najmä v súvislosti s kurzom strany a požiadavkami na zrýchlenie tempa pri daňovej reforme, píše APA.
      

Spindelegger potvrdil, že jeho odstúpenie súvisí s debatou o daňovej reforme. "Lojalitu a schopnosť uzatvárať dohody požadujem od každého, aj od koaličných partnerov," podotkol. "Prišli sme do bodu, kde sám sebe dlhujem podniknutie tohto kroku," odôvodnil svoje odstúpenie Spindelegger.
      

Michael Spindelegger, ktorý svoje odstúpenie oznámil dnes na narýchlo zvolanej tlačovej konferencii vo Viedni, pôsobil vo funkcii rakúskeho vicekancelára a predsedu ÖVP od roku 2011. Na poste šéfa rezortu financií bol od decembra 2013.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies