Odstúpil francúzsky minister Macron, potenciálny prezidentský kandidát

NETKY.SK • 30 August 2016, 21:01 • 2 min
Odstúpil francúzsky minister Macron, potenciálny prezidentský kandidát

PARÍŽ - Francúzsky minister hospodárstva Emmanuel Macron odstúpil dnes zo svojej funkcie. Informoval o tom Elyzejský palác s tým, že na tomto poste ho nahradí doterajší minister financií Michel Sapin.

slovakia

left justify in out

Spravodajská stanica BBC v tejto súvislosti napísala, že 38-ročného bývalého investičného bankára považovali vo vláde prezidenta Francoisa Hollanda za kontroverznú osobnosť. O Macronovi sa tiež v médiách špekuluje ako o možnom kandidátovi v súvislosti s budúcoročnými prezidentskými voľbami vo Francúzsku.

 

Macron svoje rozhodnutie verejnosti tlmočil prostredníctvom statusu na Twitteri a jeho odchod následne potvrdilo aj oficiálne oznámenie prezidentského paláca. Prezident Hollande sa mu poďakoval za vykonanú prácu.

 

Hovorkyňa Emmanuela Macrona, ktorý iba v apríli založil nové politické hnutie, však možnosť oznámenia jeho prezidentskej kampane nateraz vylúčila. Dodala, že strana sa musí najskôr politicky vyprofilovať a získať podporu verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies