Odstraňovanie vraku lode Costa Concordia bude stáť 500 miliónov!

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 12:59 • 2 min
Odstraňovanie vraku lode Costa Concordia bude stáť 500 miliónov!

RÍM - Odstraňovanie vraku výletnej lode Costa Concordia z blízkosti talianskeho ostrova Giglio bude stáť 500 miliónov eur, teda vyše dvakrát viac než sa pôvodne odhadovalo. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Aj osemnásť mesiacov po katastrofe loď stále leží na svojom boku neďaleko pobrežia ostrova. Narovnajú ju v septembri a potom ju odtiahnu do prístavu na talianskej pevnine, kde ju neskôr rozoberú.

Majitelia výletnej lode, spoločnosť Costa Crociere, v júli 2012 vyhlásili, že odstránenie plavidla bude stáť 236 miliónov eur. V januári zvýšili odhad na 400 miliónov eur.

Miestni obyvatelia sa nevedia dočkať, kedy sa vraku zbavia. Pokladajú ho totiž za chmúrnu pripomienku nešťastia a hrozbu pre cestovný ruch.

Výletná loď Costa Concordia narazila na plytčinu 13. januára 2012. O život prišlo 32 zo 4229 pasažierov. Súdny proces s kapitánom lode Francescom Schettinom sa má začať 17. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies