Odstraňovanie trosiek zrúteného letu MH17 sa začne v utorok

NETKY.SK • 10 November 2014, 14:30 • 2 min
Odstraňovanie trosiek zrúteného letu MH17 sa začne v utorok

MOSKVA - Odstraňovanie zvyšných trosiek havarovaného boeingu letu MH17 malajzijských aerolínií na východnej Ukrajine by sa mohlo začať v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov. Oznámil to dnes vicepremiér samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Andrej Purgin, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Odstránenie vraku sa momentálne pripravuje. Ide o technicky náročný proces, ktorý potrvá týždeň alebo dva," uviedol Purgin, pričom dodal, že na odvoz trosiek sa použije vlak. Ministerstvo pre mimoriadne situácie DĽR medzitým ohlásilo, že odstraňovanie trosiek sa začne už v utorok 11. novembra, píše agentúra TASS.

 

Skupina holandských odborníkov začala v uplynulých dňoch zbierať menšie úlomky lietadla a umiestňovať ich do špeciálnych prepravných kontajnerov.

 

Dopravné lietadlo typu Boeing-777 spoločnosti Malaysia Airlines, smerujúce z holandského Amsterdamu do malajzijského Kuala Lumpuru, sa zrútilo 17. júla vo východoukrajinskej Doneckej oblasti. Incident si vyžiadal životy všetkých 298 pasažierov na palube.

 

Rusko i Malajzia trvajú na plne kvalifikovanom a nezaujatom vyšetrení tejto tragédie v súlade s rezolúciou Bezpečnostnej rady OSN, uviedol dnes podľa agentúry TASS ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí s malajzijským premiérom Najibom Razakom.

 

"Tvrdenia, že územie pádu lietadla je pod kontrolou tzv. separatistov, sú úplne neopodstatnené," zdôraznil Putin, podľa ktorého sa v blízkosti miesta katastrofy stále bojuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies