Odstránenie havarijného zosuvu na R2 pri Zvolene bude stáť približne päť miliónov eur

NETKY.SK • 14 August 2017, 11:45 • 2 min
Odstránenie havarijného zosuvu na R2 pri Zvolene bude stáť približne päť miliónov eur

BRATISLAVA - Odstránenie havarijného zosuvu na rýchlostnej ceste R2 medzi Budčou a Zvolenom vyjde Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) na 4,98 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z oznámenia o výsledku tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. Zákazku pre diaľničiarov zabezpečí spoločnosť Rocknet SK z Pezinka. NDS firmu na tieto práce vyberala priamym rokovacím konaním, keďže išlo o mimoriadnu udalosť. Predložená bola jedna ponuka.

 

Na rýchloceste R2 došlo podľa diaľničiarov pri zosuve skalného bloku k zničeniu pôvodného záchytného systému, pričom bol zasiahnutý asfaltový kryt cesty. "Je potrebné preskúmať skalné bralá nad záchytným systémom, pretože súčasný záchytný systém nemá dostatočnú výšku, nakoľko pri poslednom zosuve uvoľnené skaly tento systém nezachytil, prípadne zachytil čiastočne," opísala NDS v oznámení.

 

Ide teda podľa NDS o vybudovanie nového záchytného systému - takzvaného dynamického, ktorý je na túto situáciu vhodnejší. Skaly sa v úseku zosunuli koncom júna tohto roku. Aktuálne NDS čiastočne sprejazdnila rýchlostnú cestu v tomto úseku. S obmedzeniami by však mali vodiči podľa diaľničiarov počítať do konca januára 2018.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona