Odstránenie erbu z dresov a ľadu považuje mesto za provokáciu

NETKY.SK • 17 September 2013, 13:24 • 2 min
Odstránenie erbu z dresov a ľadu považuje mesto za provokáciu

POPRAD – Spory vedenia Hokejového klubu Poprad a mesta Poprad pokračujú ďalej. Najnovšie mesto Poprad prekvapilo odstránenie, resp. neumiestnenie, erbu mesta na ľadovej ploche tak, ako to bolo v predchádzajúcich sezónach, ako aj odstránenie jedného zo symbolov mesta z dresov hokejistov seniorského tímu HK Poprad.

slovakia

left justify in out

Mesto Poprad hovorí o provokácii zo strany hokejového klubu. „Táto provokácia je zároveň aj veľavravným odkazom pre fanúšikov, ktorí sa pochodom cez mesto snažili o obnovenie korektného dialógu medzi radnicou a hokejovým klubom,“ uvádza sa v stanovisku mesta k vzniknutej situácii. Odstránenie symbolov mesta z dresov hokejistov a ľadovej plochy je podľa samosprávy jasným odkazom pre všetkých Popradčanov a fanúšikov ľadového hokeja o vzťahu súčasného vedenia klubu k mestu, v ktorom hrá hokej.

„Samospráva však aj napriek tomu pokračuje v riadne schválenej podpore popradského hokeja. Aj napriek prelepeniu nápisu Poprad na dresoch na tlačovej konferencii pred začiatkom sezóny, aj napriek provokácii v podobe odstránenia symbolov mesta z dresov a ľadu zimného štadióna, získajú mládežnícke tímy dotáciu na činnosť 45 000 eur, hokejový A tím má rozpočtovanú dotáciu na nájom a služby s tým spojené 69 590 eur,“ uviedol primátor Popradu Anton Danko. Podpora mládeže a vytvorenie zázemia pre všetky tímy v podobe zabezpečenia prevádzky hokejového stánku je podľa samosprávy aj do budúcna naďalej prioritou samosprávy. 

Mesto Poprad opäť zdôraznilo, že Hokejový klub Poprad k 16. septembru nevrátil samospráve časť poskytnutej dotácie na úhradu nákladov za nájom a služby spojené s nájmom vo výške 5 800 eur. Ide o časť z poskytnutej dotácie klubu v prvom polroku vo výške 34 795 eur, pričom klub vyúčtoval dotáciu len do 28 895 eur. Okrem toho klub dlhuje k rovnakému dátumu mestu 17 397 eur za služby spojené s užívaním a prevádzkou nebytových priestorov podľa zmluvy o nájme nebytových priestorov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies