Odštartovala dražba kopačiek pre Čišovského, Škrtel: Podporujeme Čiša

NETKY.SK • 12 November 2015, 12:28 • 2 min
Odštartovala dražba kopačiek pre Čišovského, Škrtel: Podporujeme Čiša

PLZEŇ - Pod názvom "Kopeme pre Čiša" odštartovala v týchto dňoch charitatívna akcia, ktorú spustili priatelia slovenského futbalového reprezentanta a hráča Viktorie Plzeň Mariána Čišovského. Aj takýmto spôsobom mu chcú pomôcť v boji so zákernou chorobou.

slovakia

left justify in out

Akcia je pod patronátom organizácie Spolek28, ktorej predsedom je bývalý český reprezentant Pavel Horváth. Cieľom je získanie financií z dražieb kopačiek. Peniaze pôjdu na úpravu bezbariérového bývania pre Čišovského a na jeho rehabilitáciu. Okrem toho poputujú na podporu a pomoc ďalším ľudom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), ktorou trpí aj Čišovský.

 

#repre podporuje Mariána Čišovského Spolek 28

Posted by Slovenský futbalový zväz on 12. november 2015

 

Dražba kopačiek sa začala tento týždeň na stránke www.spolek28.cz. Predbežne potrvá do polovice decembra a získané čiastky pôjdu priamo na účet Spolku 28. Aktuálne sú v ponuke kopačky českého národného mužstva i českých prvoligových tímov. Nechýbajú ani kopačky Pavla Nedvěda, či "slávny" sveter so sobom niekdajšieho trénera Plzne a súčasného kouča českého národného tímu Pavla Vrbu.

 

K iniciatíve sa už pridali aj futbalisti slovenskej reprezentácie, ktorí takisto prispeli do dražby. "Podporujeme Čiša v jeho ťažkom boji. Rozhodli sme sa venovať aj naše kopačky, verím, že pomôžu. Buď silný a bojuj! Drž sa Čišo," uviedol kapitán slovenského národného tímu Martin Škrtel v tlačovej správe organizátorov akcie.

 

Vďaka Marekovi Hamšíkovi budú v dražbe kopačky jeho spoluhráčov z Neapola Gonzala Higuiana a Lorenza Insigneho. Juraj Kucka zasa zabezpečil kopačky kolegov z AC Miláno Nigela de Jonga a Luiza Adriana. V ponuke sú aj "kanonierske" kopačky bývalého reprezentanta a najlepšieho strelca nemeckej bundesligy Mareka Mintála. V najbližších dňoch sa k akcii "Kopeme pre Čiša" pridajú aj tímy slovenskej Fortuna ligy.

 

Všetky kopačky sú vlastnoručne podpísané samotnými futbalistami, budú zarámované a umiestnené do špeciálnych drevených boxov. "Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí túto akciu pripravili a prispeli. Vopred ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnia dražby," uviedol Marián Čišovský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies