Odškodnenie od Volkswagenu kolektívne žiada 210 tisíc Američanov

NETKY.SK • 30 August 2016, 09:36 • 2 min
Odškodnenie od Volkswagenu kolektívne žiada 210 tisíc Američanov

DETROIT - Vyše 210 tisíc majiteľov Volkswagenov v USA s dvojlitrovými motormi, ktorých emisné testy boli zmanipulované, sa zaregistrovalo na odškodnenie zo strany automobilky na základe podmienok schválených americkým súdom v júni.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z podania na federálny súd od advokátov zastupujúcich majiteľov áut pri kolektívnej žalobe, ktorí sa snažia o definitívne schválenie odškodnenia 475 tisíc majiteľov Volkswagenov. Z dokumentu vyplýva, že 235 majiteľov áut požiadalo, aby sa na nich nevzťahovalo odškodnenie v rámci kolektívnej žaloby a podnikajú vlastné právne kroky.


Okresný sudca Charles Breyer odškodnenie v celkovej sume 15 mld. USD predbežne schválil a konečné rozhodnutie sa očakáva 18. októbra. Dohoda o odškodnení ráta s tým, že nemecká automobilka vynaloží do 10 mld. USD na spätné odkúpenie alebo opravy vozidiel Volkswagen a Audi a s vyplatením majiteľom áut po 5 100 až 10 tis. USD.


V podaní na súd zo strany advokátov zastupujúcich majiteľov áut pri kolektívnej žalobe sa konštatuje, že na odškodnenie sa zaregistrovalo zhruba 44 percent majiteľov vozidiel so zmanipulovanými emisnými testami. Dokument konštatuje, že to je "pozoruhodná úroveň participácie v programe, do ktorého je možné sa zapájať až do septembra 2018."

(1 EUR = 1,1290 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona