Odškodné Rusku za nedodanie lodí Mistral môže narásť

NETKY.SK • 26 November 2014, 12:43 • 2 min
Odškodné Rusku za nedodanie lodí Mistral môže narásť

PARÍŽ - Ak Francúzsko nedodá Rusku bojové lode typu Mistral, odškodné sa môže vyšplhať na skoro tri miliardy dolárov. V stredu to napísal francúzsky denník Le Parisien.

slovakia

left justify in out

Suma podľa neho zahŕňa výšku kontraktu na nákup lodí v hodnote 1,2 miliardy dolárov ako aj odškodné za každú loď v sume 800 miliónov eur. Námestník ruského ministerstva obrany Jurij Borisov už Parížu pohrozil, že Rusko v prípade nedodržania kontraktu podá žalobu a bude požadovať odškodné. „Budeme konať striktne v súlade s kontraktom“ povedal Borisov v reakcii na oznámenie francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda o odložení termínu rozhodnutia o dodávke prvej lode Mistral do Ruska.

 

Podľa pôvodnej dohody mala loď Vladivostok doraziť do Petrohradu 14. novembra, druhá loď typu Mistral s názvom Sevastopoľ má prísť o rok neskôr. Francúzsko vyhodnocuje situáciu na východe Ukrajiny, ktorá podľa jeho prezidenta stále neumožňuje dodanie plavidla. Francúzska vláda ešte začiatkom septembra oznámila, že pre nesplnenie podmienok zo strany Moskvy predbežne loď Vladivostok nemôže do Ruska dodať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies