ODS navrhla za premiérku Němcovú, rozhodne Zeman

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 20:25 • 2 min
ODS navrhla za premiérku Němcovú, rozhodne Zeman

PRAHA - Českí občianski demokrati si vybrali ako kandidátku na funkciu predsedu vlády šéfku Poslaneckej snemovne Miroslavu Němcovou. Po zasadaní grémia ODS to uviedol úradujúci šéf strany Martin Kuba.

slovakia

left justify in out

Prezident Miloš Zeman začne so zástupcami strán rokovať v piatok. "Som v politike pätnásť rokov. Príde okamžik, keď musíte spočítať podporu a rozhodnúť sa," uviedla Němcová.

Grémium ODS sa na kandidátke na funkciu premiéra zhodlo jednomyseľne. "Telefonicky som o rozhodnutí grémia informoval koaličných partnerov. S pánom prezidentom sa mi zatiaľ nepodarilo spojiť," uviedol Kuba. 

Prezident Zeman si bude pozývať predstaviteľov jednotlivých strán od piatku do pondelka. Hneď v piatok za ním dorazí Kuba s Němcovou. Zeman zatiaľ neprezradil, či uprednostňuje zotrvanie súčasnej vlády, úradnícky kabinet alebo predčasné voľby. Dôvodom je nedeľnajšia rezignácia Petra Nečasa, ktorý takto prijal politickú zodpovednosť za škandál okolo šéfky jeho kancelárie, informoval český portál iDNES.cz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona