Odročili proces s bývalým členom sátorovcov. Je obvinený z piatich vrážd

NETKY.SK • 5 Október 2021, 18:19 • 2 min
Odročili proces s bývalým členom sátorovcov. Je obvinený z piatich vrážd

BRATISLAVA - Lehel Horváth takisto čelí obvineniam zo zosnovania zločineckej skupiny a krádeže 45,5 milióna slovenských korún.

slovakia

left justify in out

Výpoveďou ďalších dvoch znalcov pokračoval v utorok pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku proces s členom zločineckej skupiny sátorovcov Lehelom Horváthom, obžalovaným z piatich vrážd. Vypovedali psychológ a súdny znalec Anton Heretik a znalkyňa a psychiatrička Andrea Heretiková Marsalová. Obžalovaný podával v minulosti voči obom znalcom námietky zaujatosti. Súd pojednávanie napokon odročil na začiatok novembra.

 

img

 

Na procese vypovedali v pondelok ďalší dvaja znalci. Vyjadrili sa ku kostrovým pozostatkom objaveným v januári 2019. Horvátha eskortovali v pondelok i utorok na pojednávanie príslušníci zásahovej jednotky Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

 

Prečítajte si tiež: Hrobára mafiánov súd v kauze jeho manželky hodenej levici definitívne oslobodil

 

Muž je takisto obžalovaný zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými bol bos skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor. Horváth sa k jeho vražde priznal v roku 2010. Telo nenašli, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

 

img

 

Na začiatku júna Krajský súd v Trnave zamietol odvolanie prokurátora voči minuloročnému oslobodzujúcemu rozsudku Okresného súdu v Trnave nad Lehelom Horváthom. Išlo o kauzu, keď mal so svojím synom Tiborom v roku 2018 hodiť svoju manželku do klietky k levici.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona