Odraz slnečných lúčov z mrakodrapu v Londýne roztopil luxusné auto!

NETKY.SK • 4 September 2013, 17:00 • 2 min
Odraz slnečných lúčov z mrakodrapu v Londýne roztopil luxusné auto!

LONDÝN – Vodiči v Londýne by si mali poriadne rozmyslieť či zaparkujú v blízkosti rozostavaného mrakodrapu v Londýne, ktorý je taktiež známy pod označením Walkie-Talkie.

slovakia

left justify in out

Presklená budova odráža slnečné lúče v takom množstve, že naakumulované teplo roztopilo Jaugar, ktorý bol zaparkovaný hneď vedľa stavby. Biznismen Martin Lindsay zvažuje dokonca aj žalobu na developerov, ktorý budovu stavajú. Jeho luxusný Jaugar má roztopené spätné zrkadlo, panel pri Čelnom okne a časť strechy. „Parkoval som tam iba pár hodín a moje auto je kompletne zničené,“ vyjadril sa biznismen pre britské médiá.

Roztopená auto však nie je jediný prípad. Miestni obyvatelia hovoria, že z kvôli budove zhorela aj rohož, ktorú majú pred dverami kaderníctva. „Strihal som zákazníka, keď som zrazu uvidel dym pred dverami kaderníctva,“ povedal majiteľ obchodu Ali Akay. „Tu ide o zdravie a bezpečnosť. Mali na to myslieť pred tým, než začali budovu stavať,“ dodal Akay.

Podľa developerov sa tento problém objavuje len dve hodiny z dňa a bude pokračovať ešte dva až tri týždne. „Tento úkaz je zapríčinený momentálnou polohou slnka v tomto období na oblohe,“ vysvetlili v správe developeri.

Tridsaťsedemposchodový mrakodrap bude dokončený v roku 2014. Nezvyčajný odraz svetla je spôsobený dizajnom budovy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies