Odpovede maturitných testov z angličtiny údajne unikli na verejnosť

NETKY.SK • 18 Marec 2011, 07:49 • 2 min
Odpovede maturitných testov z angličtiny údajne unikli na verejnosť

Odpovede maturitných testov z angličtiny údajne unikli na verejnosť

slovakia

left justify in out

img

Odpovede testov písomných maturít z anglického jazyka sa údajne dostali na verejnosť ešte deň predtým, ako sa otvorili obálky s testami v školách. Na túto skutočnosť dnes upozornila televízia Markíza na podnet viacerých divákov.
      Správne možnosti k testom si maturanti podľa týchto informácií posielali v internetových diskusiách ešte pred písomkou. Jeden z dokumentov s odpoveďami bol uverejnený v utorok (15.3.), teda deň pred tým, ako sa testy uskutočnili v školách, a bol dodnes stiahnutý viac ako 2000-krát.
      "Ak naozaj unikol nejaký test, predpokladáme, že musel zlyhať ľudský faktor, niekde v teréne, buďto na krajských školských úradoch, alebo na úložných miestach," uviedla hovorkyňa rezortu školstva Miriam Žiaková, ktorá sa domnieva, že prípadný páchateľ sa nedostal k odpovediam, ale len k testom, ku ktorým odpovede vypracoval sám a následne svoje odpovede uverejnil.
      Ak sa porušenie zákona skutočne preukáže, ministerstvo školstva pravdepodobne podá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Otázne ostáva, ako bude rezort postupovať voči maturantom. Napriek tomu, že zákon povinnosť opakovať maturity neukladá, minister má kompetencie takýto postup iniciovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies