Odpovedajte na voľné miesta personálnych agentúr: Načrtnú vám výhody a zodpovedajú FAQ

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 09:32 • 2 min
Odpovedajte na voľné miesta personálnych agentúr: Načrtnú vám výhody a zodpovedajú FAQ

BRATISLAVA - Odpovedajte na voľné miesta personálnej agentúry, načrtnú vám výhody, zodpovedia najčastejšie otázky či vyvrátia niektoré mylná tvrdenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Budete za job servis platiť?

 

Zo zákona poskytujú všetky personálne agentúry sprostredkovania zamestnania, a služby s tým spojené, uchádzačom úplne zadarmo. Výnimočne sa nájdu personálne agentúry, ktoré vyberajú poplatok za administratívu spojenú s vašou evidenciou, to ale svedčí o ich neserióznosti.

 

Budete mať nižšiu mzdu?

 

Váš plat bude rovnaký, ako keby ste získali prácu priamo vo firme. Spoločnosti, ktorým personálne agentúry sprostredkovávajú ľudské zdroje, platia tieto služby nezávisle na vašej mzde.

 

Čo s vašim životopisom?

 

Ak odpoviete, napríklad len na jednu pracovnú ponuku personálnej agentúry a odsúhlasíte použitie svojich osobných údajov, automaticky sa váš životopis zaradí do DB uchádzačov o zamestnanie, ktorú personálne agentúry využívajú pri vyhľadávaní vhodných kandidátov na voľné miesta svojich klientov.

 

Budem musiť do personálnej agentúry dochádzať?

 

Ak máte naozaj záujem získať čo najskôr nové zamestnanie, mali by ste sa do personálnej agentúry prísť ukázať a prezentovať svoje schopnosti a zručnosti. Pravidelne by ste potom mali tiež sledovať ponuky práce priamo na webových stránkach personálnej agentúry, okrem toho vás budú konzultanti informovať, ak príde ponuka práce vhodná práve pre Vás.

 

Ako si mám vybrať bezpečne personálnu agentúru?

 

Ak ste sa rozhodli, že nejakú agentúru oslovíte, overte si, či má platné povolenie na sprostredkovanie zamestnania za úhradu, ktoré vydáva Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Bez tohto povolenia sprostredkovanie nie je možné. Veľa Vám naznačia aj informácie ako dlho je spoločnosť na trhu, overiť si tiež môžete, či agentúra nie je dlžníkom, v obchodnom a živnostenskom registri, v centrálnom registri dlžníkov alebo v registri Sociálnej poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies