Odpoveď pre učiteľov, našich pedagógov

NETKY.SK • 14 September 2011, 16:53 • 2 min
Odpoveď pre učiteľov, našich pedagógov

Odpoveď pre učiteľov, našich pedagógov

slovakia

left justify in out

img

SNS je rozčarovaná, že v situácii, keď množstvo učiteľov je nútené vyjsť do ulíc, aby upozornilo na chaos v rezorte školstva, ktoré doň vniesol súčasný minister Jurzyca, ministerstvo vôbec nekoná! SNS plne podporuje tieto aktivity učiteľov a stotožňuje sa s ich požiadavkami. Učitelia žiadajú pre školstvo minimálne 6 percent za HDP, žiadajú prehodnotiť kreditový systém, možný odchod pedagóga dôchodku vo veku 56 rokov alebo po odpracovaní 30 rokov v školstve, žiadajú aj zvýšenie platov učiteľov, ktoré im súčasný minister ponúkol len vo výške dvoch percent, čo je zanedbateľné a nedostatočné! Ako bývalý minister školstva môžem zodpovedne prehlásiť, že rezort je schopný pokryť 6 až 7 percent. 
SNS konštatuje, že minister Jurzyca nielenže nevytvára podmienky pre pedagógov, ale rozbil cyklický systém vzdelávania a nadväznosti učiva a v podstate znemožnil mobilitu žiakov, keď školy majú samy rozhodovať o tom, čo a v akom rozsahu sa bude učiť. Ide o jednoznačný chaos v slovenskom školstve, ktorý nemá obdoby.
Minister Jurzyca vo svojej pozícii za rok nespravil prakticky nič. Ani parlamentný výbor pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport sa už dlhodobo nemá čím zaoberať, keďže minister doň nepredpokladá nič okrem informačných správ. Škody, ktoré vznikajú tým, že nevie oponovať, nevie nič presadiť a nevie vzdorovať tlakom, školstvu môžu veľmi ublížiť a dôsledky neschopnosti pána ministra budeme v školstve pociťovať ešte dlho po jeho odchode z tejto pozície.   Stanovisko poskytol Ján Mikolaj, poslanec NR SR za SNS.

Upozornenie: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. V zmysle § 5, ods. 2 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve TASR nezodpovedá za obsah týchto informácií. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona