Odporučil som primátorovi Komárna pozvať aj exprezidenta R. Schustera

NETKY.SK • 19 August 2010, 07:31 • 2 min
Odporučil som primátorovi Komárna pozvať aj exprezidenta R. Schustera

Odporučil som primátorovi Komárna pozvať aj exprezidenta R. Schustera

slovakia

left justify in out

img

Minister kultúry Daniel Krajcer (SaS) odporučil primátorovi Komárna Tiborovi Bastrnákovi (Most-Híd) pozvať na nedeľňajšie (22.8.) kladenie vencov k soche sv. Štefana v tomto meste aj exprezidenta Rudolfa Schustera. Informoval o tom dnes novinárov s tým, že nechce, aby sa táto téma spolitizovala.
"Neviem, ako to dopadlo," poznamenal Krajcer. Bastrnák totiž na toto podujatie pozval aj bývalú maďarskú hlavu štátu Lászlóa Sólyoma. Krajcer podľa vlastných slov dostal pozvánku tiež, no nemôže sa zúčastniť. Na druhej strane tvrdí, že uhorské dejiny sú minimálne do rakúsko-uhorského vyrovnania aj slovenskými dejinami. "Mám pozitívny vzťah k osobe sv. Štefana," deklaroval minister.
Na otázku, či je ochotný do budúcnosti podporovať takéto spoločné podujatia, odvetil, že nie je problém zaujímať aj oficiálne pozitívny postoj k našim spoločným historickým postavám. "Rovnako by som očakával takýto pozitívny postoj aj zo strany predstaviteľov Maďarska k osobám Cyrila a Metoda," dodal.
Sólyom by mal údajne prejsť po Alžbetinom moste pešo. Uprostred mosta by ho, podobne ako vlani, keď sochu odhalili, mali čakať predstavitelia mesta. "Ešte sa vrátim," odkázal pred rokom maďarský prezident, keď na príkaz vtedajšieho premiéra Roberta Fica (Smer-SD) Sólyoma nevpustili na územie Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies