Odporcovia suverenity Škótska majú štvorpercentný náskok

NETKY.SK • 18 September 2014, 09:05 • 2 min
Odporcovia suverenity Škótska majú štvorpercentný náskok

EDINGBURH - Stúpenci zachovania Škótska vo zväzku so Spojeným kráľovstvom majú štvorpercentný náskok pred zástancami suverenity. Vyplýva to z najväčšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý v dňoch 15.-17. septembra uskutočnila spoločnosť YouGov na vzorke 3237 respondentov, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prieskum realizovaný pre britské denníky The Times a The Sun ukázal, že zotrvanie Škótska v Spojenom kráľovstve podporuje 52 percent tamojších obyvateľov, zatiaľ čo za nezávislosť krajiny je 48 percent opýtaných, nepočítajúc šesť percent nerozhodnutých voličov.
      

Najnovší prieskum zavŕšený iba niekoľko hodín pred začiatkom tohto historického plebiscitu zároveň potvrdil, že nezávislosť Škótska podporujú najmä muži, kým väčšina žien si všeobecne praje zachovanie jednoty so Spojeným kráľovstvom. Podľa prieskumu spoločnosti Survation pre škótsky denník Daily Record dosahuje podpora zachovania súčasného stavu 53 percent, kým podpora suverenity je tesne pred hlasovaním na 47 percentách. Nerozhodnutých je deväť percent obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies