Odporcovia islamu zablokovali v Česku dočasne hraničný priechod s Rakúskom

NETKY.SK • 17 September 2015, 07:04 • 2 min
Odporcovia islamu zablokovali v Česku dočasne hraničný priechod s Rakúskom

PRAHA - Okolo stovky odporcov islamu zablokovalo dnes česko-rakúsky hraničný priechod v Dolnom Dvořišti v okrese Český Krumlov a utečencom odkázali: Allah, bež domov, tu býva Ježiš.

slovakia

left justify in out

Súčasne skandovali meno maďarského premiéra Viktora Orbána na znak podpory krokov jeho vlády, informoval internetový server Novinky.cz. Cieľom akcie Úsvitu-Národnej koalície a Bloku proti islamu je donútiť vládu ČR, aby na ochranu hraníc ČR pred prílevom utečencom nasadila armádu.


Český premiér Bohuslav Sobotka sa v utorok vyjadril, že štát vyšle na hranice príslušníkov armády, ak sa s vlnou migrantov nedokážu vyrovnať policajné zložky.


"Chceme, aby naša vlasť zostala našou vlasťou, aby naše deti nechodili v burkách a vyznávali islam," uviedla moderátorka protestnej akcie Jana Volfová, ktorá varovala, že podobné podujatie nemusí byť posledným. "Dnes tu máme traktor, ktorý sme zatiaľ nepoužili. Pokiaľ však vláda nebude konať, nabudúce prídeme s ťažkou technikou," zdôraznila Volfová, ktorú čaká zrejme priestupkové konanie, pretože vyzvala ľudí, aby narušili dopravu.


Akcia, ktorú s výnimkou verbálneho konfliktu demonštrantov a zástupcov Strany zelených nenarušili žiadne incidenty, sa skončila v skorých večerných hodinách. Príslušníci poriadkovej polície, ktorí podujatie monitorovali, nemuseli zasiahnuť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies