Odporcovia brexitu zvažujú založenie novej politickej strany v Británii

NETKY.SK • 11 August 2017, 14:17 • 2 min
Odporcovia brexitu zvažujú založenie novej politickej strany v Británii

LONDÝN - Odporcovia odchodu Veľkej Británie z Európskej únie sa pohrávajú s myšlienkou založenia novej politickej strany, ktorá by vystupovala proti brexitu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

O možnom vytvorení centristickej protibrexitovej strany hovoril dnes James Chapman, ktorý v súčasnosti patrí medzi popredných kritikov pripravovaného odchodu Spojeného kráľovstva z EÚ.

 

Tento bývalý politický editor denníka Daily Mail a niekdajší šéf kancelárie ministra pre brexit Davida Davisa označuje brexit za katastrofu a domnieva sa, že by sa mu dalo zabrániť prostredníctvom druhé referenda.

 

"V strednej časti politického spektra britskej politiky je momentálne obrovská medzera," vyhlásil dnes Chapman. Poukázal pritom na to, že z odchodu Británie z EÚ nie sú nadšení vládnuci konzervatívci ani opoziční labouristi.

 

"Rozumní poslanci všetkých strán už dávno mali priznať, že brexit je katastrofou, spojiť sa v novej strane, ak to bude potrebné, a zvrátiť ho," citoval Chapmanov príspevok na Twitteri denník Independent.

 

Výzvu na zjednotenie britských proeurópskych politikov bez rozdielu politickej príslušnosti už predtým zverejnil britský premiér Tony Blair.

 

Británia už začala s EÚ rokovať o brexite, ktorý by sa mal uskutočniť v marci 2019.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies