Odpor voči migrácii v Maďarsku stúpol, referenda sa zúčastní viac ľudí

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:47 • 2 min
Odpor voči migrácii v Maďarsku stúpol, referenda sa zúčastní viac ľudí

BUDAPEŠŤ - Masová migrácia v súčasnosti síce obchádza Maďarsko, v uplynulom roku však stúpol odmietavý postoj Maďarov voči utečencom. Informovalo o tom dnes internetové vydanie denníka Magyar Nemzet.

slovakia

left justify in out

Kým vlani sa 52 percent Maďarov domnievalo, že s utečencami treba zaobchádzať ľudskejšie, v súčasnosti tento pomer klesol na 44 percent, cituje denník z aktuálnych výsledkov prieskumu inštitútu Publicus.

 

Prijatie migrantov odmieta až 80 percent opýtaných. Účasť na októbrovom referende proti migračným kvótam avizovalo 53 percent respondentov - o dve percentá viac ako pred mesiacom.

Denník poznamenáva, že prisťahovalectvo odmieta aj 69 percent voličov opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP), a to aj napriek tomu, že predseda socialistov Gyula Molnár vyhlásil, že ten, kto sa zúčastní na plebiscite proti kvótam, podporí zotrvanie premiéra Viktora Orbána pri moci.

 

Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: "Ste za to, aby Európska únia mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?" Kampaň sa oficiálne začala 13. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies