Odplata za Krym? Medvedev varuje svet!

NETKY.SK • 12 August 2022, 19:26 • 2 min
Odplata za Krym? Medvedev varuje svet!

MOSKVA - Ruský exprezident Dmitrij Medvedev, ktorý je podpredsedom bezpečnostnej rady štátu, vyslal Európe desivé varovanie.

slovakia

left justify in out

Dmitrij Medvedev v súvislosti s ostreľovaním Záporožskej jadrovej elektrárne na juhu Ukrajiny obsadenej Ruskom varoval západných spojencov Kyjeva, že nehody sa môžu prihodiť i v európskych atómových elektrárňach. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.
      

Z domova: Baránik kritizuje Hamrana i Matoviča: „Políciu stále riadi Smer a zločinci!"

 

img

 

„Kyjev a jeho spojenci tvrdia, že za ostreľovaním elektrárne stojí Rusko. To je očividný, stopercentný nezmysel aj pre hlúpu rusofóbnu verejnosť. Neverí tomu ani OSN," napísal Medvedev prostredníctvom aplikácie Telegram a dodal aj varovanie: „Nemali by sme zabúdať, že atómové elektrárne sú aj v Európskej únii. A nehody sa môžu prihodiť aj tam."

 

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) neustále varuje, že ostreľovanie Záporožskej atómovej elektrárne by mohlo spôsobiť jadrovú katastrofu, no zatiaľ sa jej nepodarilo dohodnúť sa na podmienkach návštevy jej inšpektorov. Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia však prisľúbil, že Moskva umožní expertom z MAAE prístup do elektrárne.

 

img
   

Prezident ukrajinského Enerhoatomu Petro Kotin sa počas týždňa vyjadril, že Rusi chcú Záporožskú elektráreň napojiť na Krym. . „Ruská armáda prítomná v jadrovej elektrárni v Záporoží realizuje program (ruského prevádzkovateľa) Rosatomu zameraný na pripojenie elektrárne na krymskú elektrickú sieť," uviedol. Generálny tajomník OSN Antonio Guterres opakovane vyhlásil, že ak by došlo k najhoršiemu, dôsledky výbuchu by zanechali horšie následky ako Černobyľ. 

 

Nie je jasné, či je Medvedovove vyjadrenie aj reakciou na ukrajinský útok na Krym. Rusko opakovane hovorilo, že ak Ukrajina zasiahne jeho územie, uchýli sa k použitiu jadrových zbraní. 

 

Zo sveta: FBI: U Trumpa sme našli tajné dokumenty k jadrovým zbraniam



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies