Odpadlícky generál Haftár zaútočil na islamistov v Benghází

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 13:40 • 2 min
Odpadlícky generál Haftár zaútočil na islamistov v Benghází

BENGHÁZÍ - Líbyjský odpadlícky generál Chalíf Haftár spustil dnes ofenzívu proti islamským militantom v Benghází na východe krajiny.

slovakia

left justify in out

Desiatky rodín z prístavného mesta utekajú.
      

Podľa Haftárovho hovorcu prebiehajú ťažké boje v západnej časti Benghází. "Naše sily útočia tankami a raketometmi," dodal.
      

Líbyjské úrady sa snažia obnoviť poriadok v krajine pred parlamentnými voľbami, ktoré sú naplánované na 25. júna, píše agentúra Reuters. Situácia je podľa nej chaotická hlavne v Benghází, druhom najväčšom meste, ktoré bolo kolískou povstania proti režimu Muammara Kaddáfího v roku 2011.
      

Generál vo výslužbe Chalíf Haftár vyhlásil islamistom v Benghází vojnu a niekoľko armádnych jednotiek sa k nemu pripojilo. Vláda v Tripolise však tvrdí, že Haftár nie je oprávnený konať.
      

Líbyjský parlament medzitým paralyzujú nezhody medzi stúpencami islamistov a umiernených síl, ako aj medzi súperiacimi kmeňmi a regiónmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies