Odovzdávanie iHeartRadio Music Awards ovládol Drake

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 12:01 • 2 min
Odovzdávanie iHeartRadio Music Awards ovládol Drake

LOS ANGELES - Nedeľňajšie udeľovanie iHeartRadio Music Awards ovládol kanadský rapper, spevák a herec Drake. Tridsaťročný interpret si odniesol dovedna sedem sošiek.

slovakia

left justify in out

Rodák z Toronta získal trofej pre Hip-hopového interpreta roka, skladba One Dance (feat. WizKid, Kyla) mu vyniesla ceny v kategóriách Hip-hopová skladba roka a Skladba roka s najviac lajkmi, štvrtá štúdiovka Views (2016) zvíťazila v kategórii Hip-hopový album roka a spolupráca na Rihanninej nahrávke Work mu vyniesla dve ocenenia. Okrem toho sa stal aj interpretom roka s najviac lajkmi. 

O dve sošky menej získalo dídžejské duo The Chainsmokers, ktoré sa stalo Najlepším nováčikom. Okrem toho dostali aj cenu pre najlepšieho popového nováčika, tanečného interpreta, tanečný album roka (Collage, 2016) a tanečnú skladbu roka. Tou sa stal ich singel Closer, na ktorom spolupracovali so speváčkou Halsey. Štyri ceny si zase odnieslo duo Twenty One Pilots, ktoré sa stalo najlepšou skupinou roka a alternatívnym rockovým umelcom roka a dostali tiež ocenenie za najlepší alternatívny rockový album roka (Blurryface, 2015) a najlepšiu alternatívnu rockovú pieseň roka (Heathens).  

Interpretkou roka sa stala Adele, ktorá porazila Arianu Grande, Rihannu, Selenu Gomez a Siu. V mužskej kategórii zvíťazil Justin Bieber, ktorý sa o titul uchádzal spolu so spomínaným Drakeom, Lukeom Bryanom, Shawnom Mendesom a The Weekndom. Dvadsaťosemročná Adele si taktiež odniesla cenu za popový album roka, ktorý jej vyniesla štúdiovka 25 (2015), a o päť rokov mladší Bieber zase dostal trofej za najlepší text piesne za singel Love Yourself. V kategórii Skladba roka zvíťazila Can’t Stop the Feeling! z filmu Trollovia (2016), ktorú napísal a naspieval Justin Timberlake. Cenu za najlepší videoklip dostal Zayn za video ku skladbe Pillowtalk. 

Špeciálnu cenu, takzvanú iHeartRadio Innovator Award, si odniesol Bruno Mars. "Všetko ro robím pre vás. Vy ma nútite byť lepším skladateľom, lepším interpretom, lepším zabávačom. Novátor je veľmi silné slovo a ja som poctený. Je to trochu ironické, pretože mám pocit, že ešte len začínam. Takže sa pripútajte. Neviem, kam ideme, ale ideme - vydržte," povedal fanúšikom 31-ročný spevák v ďakovnej reči. Innovator Award dostávajú významní speváci, skladatelia, producenti a režiséri za výkon v populárnej kultúre a za prínos hudobnému priemyslu a spoločnosti. 

Štvrtý ročník slávnostného odovzdávania iHeartRadio Music Awards sa uskutočnil v Los Angeles a jeho moderátorom bol Ryan Seacrest. Počas večera sa predstavili spomínaní The Chainsmokers, Bruno Mars, Katy Perry, Ed Sheeran či Big Sean. Zástupcovia rádia iHeart okrem spomínaných kategórií ocenili aj interpretov r'n'b, rockovej, country či latino hudby a osobnosť sociálnych sietí. Verejnosť tiež mohla vybrať najlepšiu hudobnú fanúšikovskú základňu, ktorou sa stali priaznivci formácie Fifth Harmony, známi aj pod menom Harmonizers.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona