Odovzdali ceny BAFTA Television Craft

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 16:14 • 2 min
Odovzdali ceny BAFTA Television Craft

LONDÝN - Nedeľné udeľovanie cien Television Craft Britskej akadémie filmových a televíznych umení ovládol hororový seriál Penny Dreadful (2014), ktorý premenil na víťazstvo tri z piatich nominácií.

slovakia

left justify in out

Uspieť sa mu podarilo vďaka výprave (Jonathan McKinstry, Philip Murphy), maskám (Enzo Mastrantonio, Nick Dudman, Stefano Ceccarelli) a pôvodnej hudbe (Abel Korzeniowski). Dve sošky si na konto pripísal seriál Sherlock (2010), ktorý zabodoval v kategóriách Strih: fikcia (Yan Miles) a Zvuk: fikcia (John Mooney, Douglas Sinclair, Howard Bargroff a Paul McFadden). Za kostýmy ocenili Phoebe De Gaye za prácu na projekte The Musketeers (2014).

 

Ocenenie v kategórii Réžia: fikcia si vyslúžil filmár Julian Farino za drámu Marvellous (2014). Seriál Doctor Who (2010), ktorý je známy aj pod názvom Pán času, ocenili za špeciálne, vizuálne a grafické efekty. Kriminálna miniséria Happy Valley (2014) zabodovala v kategórii Scenár: dráma (Sally Wainwright) a miniséria Detectorists (2014) uspela v kategórii Scenár: komédia (Mackinzie Crook). 

 

Ceny BAFTA Television Craft každoročne udeľujú kostymérom, režisérom, scenáristom, skladateľom, stylistom, osvetľovačom či celým produkčným tímom. Nedeľným galavečerom, ktorý sa konal v Londýne, sprevádzal herec Stephen Mangan. Špeciálnu cenu tento rok dostala Hilary Briegel. V minulosti sa rovnakej pocty dostalo Hamishovi Hamiltonovi a Aidenovi Farrellovi. 

 

Nominácie na televízne ceny BAFTA v kategóriách ako Herec v hlavnej úlohe, Herečka v hlavnej úlohe, Dráma, Miniséria, Dramatický seriál, Medzinárodný projekt a ďalších zverejnili 8. apríla. Mená víťazov a víťaziek oznámia na ceremoniáli, ktorý sa bude konať 10. mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies