Odosielateľka ricínových listov dostala 18 rokov väzenia

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 06:59 • 2 min
Odosielateľka ricínových listov dostala 18 rokov väzenia

TEXARKANA - Herečku Shannon Richardsonovú (36), známu z menších filmových a televíznych úloh, ktorá v máji 2013 zaslala okrem iného prezidentovi USA Barackovi Obamovi a newyorskému starostovi Michelovi Bloombergovi listy s toxickým ricínom, odsúdili dnes v americkom štáte Texas na 18 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obžalovaná, ktorú odsúdili na najvyšší možný trest, v súdnej sieni tvrdila, že nikdy nemala v úmysle nikomu ublížiť. Zároveň zdôraznila, že dúfala vo včasné odhalenie zásielok s inkriminovaným obsahom príslušníkmi bezpečnostných zložiek.
      

Motívom jej činu bola snaha potrestať manžela za žiadosť o rozvod tým, že ho na polícii označila za páchateľa.
      

Richardsonovú zatkli v júni 2013 po tom, ako došlo k odhaleniu listových zásielok s jedovatým obsahom - práškovitou látkou ricín, ktorá môže pri vdýchnutí spôsobiť zlyhanie dýchacieho systému. Tretí list zaslala príležitostná umelkyňa Markovi Glazeovi, predsedovi združenia Starostovia proti nelegálnym zbraniam (MAIG).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies