Odnož al-Káidy v severnej Afrike prepustila francúzskeho rukojemníka

NETKY.SK • 9 December 2014, 14:30 • 2 min
Odnož al-Káidy v severnej Afrike prepustila francúzskeho rukojemníka

PARÍŽ - Francúzskeho občana, ktorého zadržiavala viac než tri roky severoafrická odnož al-Káidy, prepustili. Išlo v súčasnosti o posledného francúzskeho rukojemníka vo svete, oznámil dnes francúzsky prezident Francois Hollande.

slovakia

left justify in out

Serge Lazarevic je podľa jeho slov napriek podmienkam, v akých ho zadržiavali, v "relatívne dobrom zdravotnom stave". Ďalšieho Francúza Philippa Verdona, ktorého uniesli spolu s ním v severnom Mali, únoscovia zabili v júli 2013.

 

"Francúzsko už nemá iných rukojemníkov v žiadnej časti sveta," citovala Hollanda agentúra Reuters. Lazarevic je momentálne na ceste do Nigeru, ktorého prezidentovi Hollande výslovne poďakoval za pomoc s prepustením rukojemníka, a odtiaľ odcestuje do Paríža.

 

V novembri skupina al-Káida v islamskom Maghrebe (AQIM) zverejnila video, na ktorom Lazarevic prosí Hollanda, aby urobil všetko pre jeho oslobodenie. Uviedol tiež, že trpí vysokým krvným tlakom a má bolesti obličiek.

 

Únosy v Mali a ďalších krajinách regiónu sa ukázali byť lukratívne pre páchateľov. Hollandova vláda trvá na tom, že žiadne výkupné neplatí, aj keď americkí predstavitelia tvrdili opak, dodáva agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies