Odmietol prezident veľmoci pozvanie Putina?

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 07:03 • 2 min
Odmietol prezident veľmoci pozvanie Putina?

PEKING - Čínsky prezident Si Ťin-pching sa má stretnúť s Vladimírom Putinom, podľa Japoncov to povedie k prehĺbeniu konfliktu medzi ostatnými krajinami.

slovakia

left justify in out

Japonské noviny Yomiuri Shimbun a ruská agentúra a web rbc.ua informovali, že počas rozhovoru, ktorý sa uskutočnil 15. júna, šéf Kremľa pozval čínskeho prezidenta do Moskvy. 


Podľa Japoncov toto pozvanie čínsky prezident Si Ťin-pching odmietol. Putinovi to vraj zdôvodnil tým, že pre pandemické obmedzenia bude ťažké zrealizovať takúto cestu.

 

Japonskí novinári sa však domnievajú, že skutočným dôvodom odmietnutia návštevy bolo, že cesta Si Ťin-pchinga do Ruska by mohla viesť k „ďalšiemu prehĺbeniu konfliktu Číny s USA a Európou“.

 

obrazok

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov to popiera a tvrdí, že Si Ťin-pching pozvanie neodmietol a stále platí. Prezidenti Číny a Ruska sa naposledy stretli krátko pred vypuknutím vojny na Ukrajine. Bolo to na otvorení Zimných olympijských hier v čínskom Pekingu.

Čína v súvislosti s vojnou na Ukrajine zaujala neutrálny postoj. Podľa ukrajinskej rozviedky sa to zrejme minimálne do konca tohto roka nezmení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies