Odmietol ďalšiu kontrolu z ministerstva financií

NETKY.SK • 26 Október 2010, 07:02 • 2 min
Odmietol ďalšiu kontrolu z ministerstva financií

Odmietol ďalšiu kontrolu z ministerstva financií

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd (NS) SR dnes odmietol ďalšiu kontrolu Ministerstva financií (MF) SR. TASR informoval tlačový a informačný odbor NS SR, podľa ktorého ide o opakovaný neústavný postup zo strany rezortu financií. Predmetným správnym sporom sa už zaoberá aj Krajský súd v Bratislave, informoval ďalej NS SR.
"Najvyšší súd má právo kontrolovať jedine Najvyšší kontrolný úrad. Prečo sa pán Mikloš neponáhľa kontrolovať hayekovcov, ale dobíja sa na Najvyšší súd práve pred skončením kauzy Tipos? Zrejme sa asi bojí, že sa bude musieť zodpovedať za nezákonnosti pred Krajským súdom v Bratislave, a preto politicky pripravuje pôdu na zásah policajných kukláčov na Najvyššom súde," vyhlásil predseda NS SR Štefan Harabin.
Kauza MF SR verzus NS SR sa ťahá od konca júla, keďže sa napriek niekoľkým pokusom ministerstvu nepodarilo vládny audit na súde uskutočniť. V prípade už padali pokuty, trestné oznámenia a nakoniec aj žaloba. Najvyšší súd SR podal žalobu voči nezákonnej pokute, ktorú udelil súdu podpredseda vlády a minister financií Ivan Mikloš, NS SR o tom informoval 13. októbra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies