Odmieta vyjadrenia J. Budaja o privatizácii BVS, a. s.

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:18 • 2 min
Odmieta vyjadrenia J. Budaja o privatizácii BVS, a. s.

Odmieta vyjadrenia J. Budaja o privatizácii BVS, a. s.

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský primátor Andrej Ďurkovský odmieta zavádzajúce tvrdenia mestského poslanca Jána Budaja o nepriamej privatizácii Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a. s., ktorý podľa neho navyše nepozná všetky fakty.
      Valné zhromaždenie BVS, a. s., dňa 29.6.2010 dalo predchádzajúci súhlas s navýšením základného imania v dcérskej spoločnosti Infra Services, a. s., z cudzích zdrojov do výšky 49 percent v súlade s jej Strategickým plánom rozvoja do roku 2012. "Dôvodom je predpokladaný rozvoj spoločnosti v ťažiskových oblastiach, na ktoré BVS, a. s., nemá finančné prostriedky, pretože je úverovo zaťažená investičnými akciami. Navyše, nejde o majetok hlavného mesta, ani BVS, ale o majetok dcérskej spoločnosti Infra Services, a. s.," uviedol Ďurkovský. Dodal, že členom orgánu vodární je aj mestský poslanec práve z klubu SDKÚ-DS, ktorý hlasoval rovnako ako všetci ostatní členovia a nežiadal žiadne iné doplňujúce informácie.
      Poslanec Budaj dnes na tlačovej besede povedal, že KDH a SDKÚ-DS nesú zodpovednosť za pripravovanú nepriamu privatizáciu vodární a jej ovládnutie prostredníctvom zmlúv s jej dcérskou spoločnosťou Infra Services, a. s. Apeloval na vedenia parlamentných strán, ktoré zodpovedajú za vedenie mesta Bratislavy, aby sa angažovali a dohliadli, aby sa nenaplnili vyslovené podozrenia. Súčasný primátor a parlamentný poslanec Ďurkovský je nominantom strán KDH a SDKÚ-DS. Majoritným vlastníkom BVS, a. s., je hlavné mesto.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies